Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους τα αδέλφια που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη Μετρό

File photo: Απολογήθηκαν στον εισαγγελέα οι δυο ανήλικοι. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Μετά την απολογία τους τα δυο ανήλικα αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση 2.000 ευρώ για το καθένα και τον όρο της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα, καθώς δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση για το αδίκημα που τους βαρύνει.

Επιπλέον ορίστηκε ότι οι δυο ανήλικοι θα τελούν υπό επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Κωστας Δημοπουλος: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για την πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Οι δυο αδελφοί, 15 και 17 ετών, στην απολογία τους στον ανακριτή  μετανιωμένοι και σύμφωνα με όσα είπαν, έπραξαν αρχικά όντας σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν, ενώ ο ξυλοδαρμός ήταν αποτέλεσμα μίας άδικης συμπεριφοράς του σταθμάρχη, επειδή τους προκάλεσε. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός.

Οι δυο ανήλικοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια. Οι ανήλικοι έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος του σταθμάρχη και για απείθεια που τους καταλογίζεται επειδή αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν, ενώ ο ειδικός φρουρός για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος.

 

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το OPEN με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό από τα αδέλφια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: