Με κλιμακωτό ωράριο, διαφορετικά διαλείμματα και τεστ στους εκπαιδευτικούς ανοίγουν τα πρώτα σχολεία

File Photo: Μαθητές προσέρχονται στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ΑΠΕ / ΜΠΕ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Mε επιπλέον μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα προανήγγειλαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (στον ΑΝΤ1) και η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα (μιλώντας στον ΣΚΑΙ), το σχέδιο για το πρ΄λωτο κουδούνι μετά την καραντίνα είναι το εξής:

  • Δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, και άρα κλιμακούμενη προσέλευση των διδασκομένων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών και γονέων.
  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές και χργησιμοποίηση, όπου υπάρχει δυνατότητα, όλων των εισόδων των σχολείων.
  • Δημιουργία  ειδικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς ώστε να προχωρούν σε προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα« είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.
  • Προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως θα εμβολιαστούν πριν από τον οιπό πληθυσμό.

Θα ανακοινωθεί μείωση ύλης στην Γ΄Λυκείου

Ερωτηθείσα πότε αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τα Πανεπιστήμια, η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Όπως ανέφερε η κ. Γκίκα η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η Αθήνα θα παρουσιάσει αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες εκτιμά επιστήμονας του ΕΚΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: