Αρχίζει αύριο στην Κύπρο ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 80 ετών

File photo: Εμβολιασμός ηλικιωμένων στην Καταλονία, Ισπανία. Σύμφωνα με την Κομισιόν έως τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών σε κάθε κράτος-μέλος. EPA/David Borrat




Η Πύλη εμβολιασμού για τον COVID-19, μέσω της οποίας οι πολίτες θα προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς του, παρουσιάστηκε σήμερα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι αύριο, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική Διάσκεψη, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου και της Αν. Διευθύντριας των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Δρ. Όλγας Καλακούτα, θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός της πρώτης κατηγορίας που αφορά τους διαμένοντες και τους επαγγελματίες σε οίκους ευγηρίας, καθώς και στους επαγγελματίες υγείας σε νοσηλευτήρια με ασθενείς COVID-19, σε όλες τις ΜΕΘ, ΤΑΕΠ.

Από αύριο επίσης θα αρχίσει η εγγραφή στο σύστημα της 2ης ομάδας πληθυσμού για εμβολιασμό, η οποία αφορά άτομα από 80 ετών και άνω και η διευθέτηση του ραντεβού μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο ή εκπρόσωπό του. Αν δεν μπορεί να γίνει από εκπρόσωπο ή συγγενικό πρόσωπο του δικαιούχου, θα μπορεί να γίνει από τον προσωπικό του γιατρό ή στην εσχάτη τηλεφωνικώς μέσω της γραμμής 1474.

Πάντως, όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και η ροή των εμβολιασμών εξαρτάται από τη διάθεση των εμβολίων στη χώρα μας καθώς και την ανταπόκριση του πληθυσμού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αυξημένα κρούσματα την Κυριακή στην Κύπρο: 529 νέοι νοσούντες και δύο νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: