Ανιέλι: Το ποδόσφαιρο τα επόμενα 10-20 χρόνια και η νέα γενιά «Ζ»

FILE PHOTO: O ιδιοκτήτης της ιταλικής Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλλι EPA, ALESSANDRO DI MARCO




Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), αλλά και της Γιουβέντους, σε άρθρο του στο νέο περιοδικό Linkiesta Forecast, αναφέρει πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 10-20 χρόνια.
«Το ποδόσφαιρο έχει κρύψει εδώ και χρόνια πολλά δομικά ελαττώματα της μονολιθικής του πυραμίδας. Σε περισσότερο από μισό αιώνα ιστορίας, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Οι ερασιτέχνες δεν παίζουν πλέον, οι νέοι δεν πλησιάζουν τον αθλητισμό και οι καταναλωτές πρέπει να επιλέξουν πολύ περισσότερα από ό,τι πριν. Εν τω μεταξύ, εμφανίζεται η νέα γενιά Z, η οποία έχει αξίες, καθώς και ενδιαφέροντα, πολύ διαφορετικά από τους προκατόχους της. Το ποδοσφαιρικό θέαμα έχει τα πάντα να συνεχίσει να ανθίζει, από  τους πρωταγωνιστές έως επενδυτές και τους φιλάθλους», γράφει ο Ανιέλι.

«Η διαδικασία πόλωσης θα συνεχιστεί ασταμάτητη, οι σύλλογοι που θα βρεθούν στην κορυφή του κινήματος θα πρέπει να συζητήσουν ξανά όχι για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μιας άπληστης ομάδας επιχειρηματιών, αλλά ώστε η προσφορά ποδοσφαίρου να είναι επαρκής στη ζήτηση και να εγγυάται την ποιότητα. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε το κοινό, το μεγάλο καύσιμο της παράστασης, με νέα μοντέλα. Το ποδόσφαιρο του μέλλοντος έχει το καθήκον να καλλιεργεί την προστασία των επενδύσεων, επίπεδα αμοιβών και επαρκή κατανομή των εσόδων», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, όπως σημείωσε η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport,  αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη συμμετοχής παικτών και συλλόγων σε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις, όπως η κατάρτιση των ημερολογίων του ποδοσφαίρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΚΥΠΕ, Αντ. Βαζογιάννης

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη: Επική νίκη κατά του ΠΑΟΚ με 3-2, στο Περιστέρι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: