Ανοιχτή αγορά με μέτρα δείχνει ο Γεωργιάδης: Δεν κλείνουν τα καταστήματα ακόμη και αν η Αττική μπει στο «κόκκινο»

Υπάλληλοι καταστήματος τοποθετούν ταινίες για τον καθορισμό της θέσης αναμονής των πελατών με σκοπό την τήρηση των αποστάσεων στην οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς, ακόμη και εάν η Αττική στο «κόκκινο», προανήγγειλε εμμέσως ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» είπε λίγο προτού μετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η οποία χθες εισηγήθηκε να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού.

«Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα στους επιχειρηματίες της αγοράς λέγοντας: «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο». Άλλωστε, τόνισε ότι δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away…

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…».

Με πληροφορίες από ANT1

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: