Αυστραλία: Απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19, πριν την επιβίβαση των ξένων ταξιδιωτών στις πτήσεις προς τη χώρα

File Photo: Επιβάτες στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Η Αυστραλία θα απαιτεί από όλους τους ξένους ταξιδιώτες να είναι αρνητικοί σε διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, πριντην επιβίβαση τους σε πτήσεις προς τη χώρα.

Αυτό δήλωσε σήμερα, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς ενισχύθηκαν τα μέτρα που εφαρμόζονται στα ταξίδια ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του βρετανικού στελέχους του κορωναϊού.

Παράλληλα, η Αυστραλία θα μειώσει κατά 50% το ανώτατο όριο διεθνών αφίξεων σε μερικές από τις πολιτείες της μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Την ίδια ώρα η πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία επέβαλε την εφαρμογή τριήμερης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στην πρωτεύουσα Μπρέσμπεϊν από σήμερα το βράδυ

Η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή ένας εργαζόμενος σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε θετικός στο νέο και πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωναϊού, το οποίο είχε αρχικά εντοπιστεί στη Βρετανία.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το βρετανικό στέλεχος έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό και θα το αντιμετωπίσουμε σκληρά και από νωρίς, προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», δήλωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάσια Παλάστσουκ στους δημοσιογράφους.

Η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας ελήφθη ώρες πριν από την πραγματοποίηση μιας ειδικής σύσκεψης της εθνικής κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη συζήτηση μιας πρότασης της ειδικής ιατρικής επιτροπής στη χώρα αναφορικά με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Μπρέσμπεϊν πρέπει να φορούν μάσκες και να βγαίνουν από τα σπίτια τους για έναν από τους ακόλουθους τέσσερις λόγους: ψώνια ειδών διατροφής, εργασία, άθληση και ιατρικές επισκέψεις.

με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αυστραλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Πιθανή η αναβολή του γκραν πρι Αυστραλίας λόγω κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: