Αυστηρότερα μέτρα μέχρι τέλος Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου

Photo O υπουργός Υγείας της Κϋπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ΚΥΠΕ/ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ΓΤΠ




Μέτρα για γενικευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Στόχος όπως είπε δεν είναι ο μηδενισμός των κρουσμάτων, αλλά η αποφόρτιση των νοσοκομείων που δέχονται μεγάλες πιέσεις.

Ο Υπουργός μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου υιοθετήθηκαν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα θα συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από 9.00 το βράδυ μέχρι τις 5.00 το πρωί και εισάγεται απαγόρευση συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων (ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού).
Επίσης απαγόρευση συναθροίσεων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, κτλ, εκτός για σκοπούς φυσικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
Μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με γραπτό μήνυμα μέχρι δύο γραπτά μηνύματα την ημέρα ανά άτομο.

Εφαρμόζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσια και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πλην ουσιωδών υπηρεσιών.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν αναστέλλουν τις εργασίες τους είναι ο κατασκευαστικός τομές, η μεταποίηση, το λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που καθοριστούν. Προωθείται η τηλεργασία για τις επιχειρήσεις που μένουν ανοικτές με φυσική παρουσία 15% του προσωπικού ή μέγιστο τα 20 άτομα ανά υποστατικό.

Εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην νηπιαγωγείων, βρεφοκομικών σταθμών και ειδικής εκπαίδευσης που θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Στο επίκεντρο επικοινωνίας Αναστασιάδη–Αλ Σίσι, Ανατολική Μεσόγειος και συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: