Στη Γερμανία οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 30.000: Σχεδόν 1.652.000 τα κρούσματα του νέου κορωναϊού

FILE PHOTO: Το Βερολίνο το βράδυ. Τα φώτα στις πολυκατοικίες είναι αναμμένα, οι άνθρωποι μενουν στα σπίτια τους. EPA, FILIP SINGER




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.976 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.651.834, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, 348 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 30.126 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Το ινστιτούτο αναμένει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών θα γίνονται λιγότερα τεστ και λιγότερες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ θα σημειώνονται καθυστερήσεις στη διαβίβαση δεδομένων για την επιδημιολογική κατάσταση στις υγειονομικές αρχές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι αρχές του Παναμά αποφάσισαν να παραταθούν τα lockdowns σε δύο επαρχίες, στη μία από τις οποίες υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα της χώρας της κεντρικής Αμερικής, προκειμένου να ανακοπεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις πυκνοκατοικημένες περιοχές αυτές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Λουίς Σούκρε χθες.

Με 231.357 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.840 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ο Παναμάς έχει καταγράψει περισσότερες μολύνσεις από οποιαδήποτε χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Τα περιοριστικά μέτρα, που η παναμαϊκή κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβληθούν από την 31 Δεκεμβρίου ως την 4η Ιανουαρίου, προβλέπουν ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο με άδεια των αρχών και μόνο αν είναι απαραίτητο, για να αγοράσουν τρόφιμα ή να πάνε να δουν γιατρό, τόνισε ο Σούκρε.

Εν μέσω μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση των κλινών και την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Παναμάς, Panama

42.650 νεκροί και 132.721 κρούσματα στην Αργεντινή: 122.426 θάνατοι στο Μεξικό και 1.383.434 μολύνσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: