Πυρετός διεργασιών στην κυπριακή βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού

File Photo: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί σήμερα Πέμπτη  διαβουλεύσεις και έκτακτη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή, με θέμα όλα τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς από την Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και η υπερψήφισή του.

Η ψήφιση του Προϋπολογισμού από την Κυπριακή Βουλή έχει προγραμματισθεί για τις 18:00 σήμερα το απόγευμα, ωστόσο δεν αποκλείεται να αναβληθεί για αύριο το απόγευμα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής κομματικές ισορροπίες στη Βουλή, ο αριθμός των θετικών και των αρνητικών ψήφων είναι ίδιες, δηλαδή 24 υπέρ (ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, Συνεργασία Δημοκρατών, ΕΛΑΜ) και 24 κατά (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Οικολόγοι και Άννα Θεολόγου).

Στην ψηφοφορία θα παραστεί και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο πόδι την Τρίτη και υποβλήθηκε σε εγχειρήσεις. Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι αρνητικές ψήφοι ανεβαίνουν στις 25.

Σημειώνεται, τέλος ότι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής της ίδιας παράταξης Μαρίνος Μουσιούττας δεν θα παραστούν στην διαδικασία, καθώς βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ενδεχόμενο καταψήφισης του Προϋπολογισμού, διαφθορά, Κυπριακό και πανδημία, το “μενού” της Κυπριακής Βουλής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: