Ο νέος κορωναϊός σαρώνει τη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα και νεκροί στο Μεξικό και άλλες χώρες

Ιδιοκτήτες μπαρ διαμαρτύρονται στην πόλη Juarez City για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Μεξικού λόγω της πανδημίας. EPA, LUIS TORRES




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.228 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 801 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 128 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 115.099 νεκρούς επί συνόλου 1.267.202 καταγεγραμμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης της χώρας όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων παγκοσμίως έχουν επισημάνει ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι.

— Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 42.889 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 964 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 182.799 νεκρούς επί συνόλου 6.970.034 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.498 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 575.329.

Παράλληλα, άλλοι 18 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 15.949 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις απηύθυνε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έκκληση στους πολίτες να «πηγαίνουν αμέσως σε κέντρο υγείας μόλις παρουσιάσουν συμπτώματα» της νόσου που προκαλεί ο ιός.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 176 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 20 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων ως εδώ σε 9.357 νεκρούς επί συνόλου 202.356 μολύνσεων.

Ωστόσο το υπουργείο σημειώνει πως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς 4.539 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί.

Οι 24 επαρχίες του Ισημερινού καταγράφουν όλες αύξηση των κρουσμάτων που οφείλονται σε εντόπια μετάδοση, με τέσσερις να αναφέρουν τις περισσότερες. Την πρώτη θέση στον κατάλογο καταλαμβάνει η Πιτσίντσα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Κίτο, με 72.337 κρούσματα και 2.015 θανάτους επισήμως. Πρόκειται για το 35,7% των μολύνσεων στη χώρα. Στο Κίτο, τα κρούσματα είναι 66.645.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Σαντιάγο, Chile – Κίτο, Ecuador

Aυστηρή καραντίνα στην Ελβετία εισηγείται ειδικός, για τον περιορισμό του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: