Ο Ελπιδοφόρος στην κοινότητα του Αγίου Θωμά του Τσέρι Χιλ Νέας Ιερσέης [video]

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus).




Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στην πόλη Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον οποίον, ως γνωστόν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέθεσε την Πατριαρχική Επιτροπεία της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης έπειτα από την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Ευαγγέλου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο του ναού παιδιά της κοινότητας με ανθοδέσμες και ζωγραφιές του ναού που τα ίδια είχαν φιλοτεχνήσει, ο ιερατικός προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Οικονομίδης και αξιωματούχοι της κοινότητας.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κοινότητα του Αγίου Θωμά και όπως είπε στην ομιλία του «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας σ’ αυτήν την όμορφη κοινότητα του Αγίου Θωμά και μάλιστα τόσο πλησίον στα Χριστούγεννα. Ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, αισθάνομαι μεγάλη χαρά να βιώνω προσωπικώς τη ζωή αυτής της ζωντανής Μητρόπολης».

Σε άλλο σημείο είπε πως «σήμερα είναι η Κυριακή των Προπατόρων η οποία συμπίπτει στην πλησιέστερη Κυριακή μεταξύ 11 και 17 Δεκεμβρίου και είναι η ημέρα κατά την οποία ενθυμούμεθα όλους του δίκαιους προπάτορες από την Παλαιά Διαθήκη, των οποίων η ζωή και ο χαρακτήρας απεκάλυψε κατά προφητικό τρόπο κάτι από το μυστήριο της έλευσης του Χριστού».

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βαρθολομαίος: Τελείως ανυπόστατα και υποβολιμαία είναι όσα διαδίδονται περί «παπικών αξιώσεων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: