Κρας τεστ στα εμβολιαστικά κέντρα εν αναμονή της έναρξης εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου (video)

File Photo: Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Όπως ανέφερε το OPEN TV, θα γίνει ένα πρώτο κρας τεστ στα εμβολιαστικά κέντρα, το οποίο θα είναι ουσιαστικά ένα τεστ προσομοίωσης για να μετρηθεί, κατά το δυνατόν, η ορθότητα του πλαισίου που έχει θεσπιστεί για τον προγραμματισμού του εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο θα γίνεται σε δύο δόσεις και γι’ αυτόν τον λόγο το SMS που θα λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι θα περιλαμβάνει δύο ραντεβού, την ημερομηνία της πρώτης δόσης και την ημερομηνία της δεύτερης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο, πρώτα οι υγειονομικοί και στη συνέχεια οι άνω των 65.

Τα 14 ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech βρίσκονται σε αποθήκες φύλαξης, και η άφιξη των πρώτων εμβολίων (περίπου 300.000 δόσεις) αναμένεται στις 26 Δεκεμβρίου. Την επόμενη θα ξεκινήσει η πρώτη φάση εμβολιασμού σε 5 Νοσοκομεία Αναφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν θα είναι μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος και η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εμβολιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 ξενικά η δεύτερη φάση. Στόχος είναι στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιασθεί το 60-70% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Την Κυριακή ανοικτά τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά με «παράδοση εκτός»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: