Kατάθεση πινακίδων με λίγα κλικ αλλά και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ αν εντοπιστούν να κυκλοφορούν

FILE PHOTO: Πινακίδες αυτοκινήτων . ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου




Στη δημιουργία ψηφιακής υπηρεσίας που θα επιτρέπει στους κατόχους ΙΧ να δηλώνουν ακινησία των οχημάτων τους χωρίς να επισκέπτονται την εφορία προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με τη νέα υπηρεσία ουσιαστικά θα τερματιστεί και μια ακόμη εστία ταλαιπωρίας και σπατάλης χρόνου για τους φορολογούμενους ενώ θα απελευθερωθούν και πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι για τη φορολογική διοίκηση καθώς σήμερα απασχολούνται υπάλληλοι για τη γραφειοκρατική διαδικασία της κατάθεσης πινακίδων.

Πρόκειται επίσης να απελευθερωθούν και φυσικοί χώροι στις εφορίες καθώς σήμερα οι πινακίδες φυλάσσονται στις αποθήκες ή άλλου χώρους των ΔΟΥ.

Με τον νέο ψηφιακό τρόπο δήλωσης άρσης ακινησίας οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στην υπηρεσία MyCar στο taxisnet και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών τους θα δηλώνουν την ακινησία του οχήματος δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα το εναποθέσουν σε δημόσιο χώρο.

Δεν θα αποστέλλουν τις πινακίδες στην εφορία αλλά θα υποχρεούνται να τις αφαιρέσουν από το όχημα και να τις διακρατήσουν.

Στην περίπτωση που εντοπισθούν να κυκλοφορούν με το όχημα για το οποίο έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ ενώ αν υποτροπιάσουν το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται.

Η διάταξη για την δημιουργία της εφαρμογής MyCar αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Capital

Με άνοδο έκλεισε η Γουόλ Στριτ: Πόσο ενισχύθηκαν οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: