Οι εκλέκτορες αποφάσισαν: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο πρόεδρος και η Κάμαλα Χάρις η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τη σύζυγό του Τζιλ, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον σύζυγό της Ντουκ Έμχοφ (Α) και μέλη της οικογένειάς τους στο Ντέλαγουέαρ. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Τζό Μπάιντεν Τζούνιορ είναι οριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τα μέλη του Εκλογικού Κολλεγίου ψήφισαν με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το όριο των 270 εκλεκτόρων και να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Η νέα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Κάμαλα Χάρις.

Έτσι τελείωσε ένα ενοχλητικό κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία, στο οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει νομικά επιχειρήματα και πολιτική πίεση για να ανατρέψει τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογής.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έπιασε τον μαγικό αριθμό όταν ψήφισε η Καλιφόρνια, η οποία έδωσε 55 ψήφους υπέρ του κ. Μπάιντεν το απόγευμα της Δευτέρας. Ήταν μεν μία τυπική διαδικασία η ψηφοφορία των εκλεκτόρων, αλλά ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφάλειας σε όλες τις πολιτείες.

Με τους υποστηρικτές του κ. Τραμπ να υπόσχονται να διοργανώσουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες έξω από τις αίθουσες της ψηφοφορίας, οι αξιωματούχοι έλαβαν επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εκλεκτόρων.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ κορωναϊού: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: