Επιφυλακτικός σε παράταση των περιορισμών εισόδου στη χώρα ο Σεμπάστιαν Κουρτς

File Photo: Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. EPA, CHRISTIAN BRUNA




Επιφυλακτικός, απέναντι σε μία παράταση των περιορισμών εισόδου στην Αυστρία μετά τη 10η Ιανουαρίου 2021, εμφανίστηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Τόνισε ότι θεωρεί “σκόπιμο να διατηρούμε την Ευρώπη χωρίς σύνορα” και ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ίδιος, παρατηρώντας ότι την σχετική πρόταση για παράταση που έγινε από τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ πληροφορήθηκε από τον Τύπο, ανέφερε ότι οι περιορισμοί εισόδου, που χρονικά εστιάζονται στην περίοδο των Χριστουγέννων είναι “κατάλληλοι και σκόπιμοι”, γι΄ αυτό και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να ισχύσουν μεταξύ της 19ης Δεκεμβρίου και της 10ης Ιανουαρίου.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί εισόδου στην Αυστρία στο διάστημα αυτό προβλέπουν ότι πρόσωπα που θα έρχονται στην Αυστρία από περιοχές κινδύνου (λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού) θα υποβάλλονται σε καραντίνα δέκα ημερών, την οποία θα μπορούν να μειώσουν σε πέντε ημέρες έπειτα από ένα αρνητικό τεστ PCR.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ότι οι περιορισμοί εισόδου είναι „πολύ επώδυνοι”, καθώς πολλοί από τους πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστριακούς που ζούν στο εξωτερικό σίγουρα ήλπιζαν ότι θα έλθουν στην Αυστρία για τα Χριστούγεννα.

Όμως, ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω ενός δεύτερου κύματος, και επομένως είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων, σημείωσε, παρατηρώντας πως “είναι απλό ότι η κινητικότητα φέρει μαζί της έναν κίνδυνο” και πρέπει, συνεπώς, να περιοριστεί στο ελάχιστο, δεδομένου ότι ο αριθμός των λοιμώξεων στην Αυστρία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Αυστρία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Ζοζέπ Μπορέλ: Η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: