Δάκρυα, χαρά και Σαίξπηρ: Η αντίδραση του βρετανού υπουργού Υγείας στον ιστορικό εμβολιασμό [video]

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη στον διάσημο παρουσιαστή του ITV, Πιρς Μόργκαν




Σε δάκρυα συγκίνησης που γρήγορα έδωσαν τη θέση τους στη χαρά ξέσπασε ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ITV.

«Ηταν μια δύσκολη χρονιά για τόσο κόσμο, και μού έρχεται στο μυαλό αυτό που είπε απλά ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ‘μπορούμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας‘.

Ο Βρετανός υπουργός δεν αναφερόταν στον παγκοσμίως διάσημο δραματουργό και ποιητή, αλλά  στις δηλώσεις του γηραιού Σαίξπηρ με το λαμπρό επίθετο ο οποίος ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν  ακόμη λίγοι μήνες,  ανησυχώ ακόμη, γιατί δεν πρέπει τώρα να τα χαλάσουμε όλα, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί στους κανόνες, Yπάρχει ακόμη πολλή δουλεια να γίνει, αυτό με κάνει περήφανος που είμαι Βρετανός», είπε ο Χάνκοκ.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους που προσεφέρθησαν εθελοντικά για την δοκιμή του εμβολίου.

«Θα το νικήσουμε αυτό μαζί», σημειώνει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τους Βρετανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες.

 

Σε προηγειθείσες, επίσης, δηλώσεις του ο Μ. Χάνκοκ ανάφερε ότι αναμένει πως εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία θα έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ως το τέλος του έτους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει να μειώνει τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα.

«Έχουμε εκατομμύρια δόσεις που περιμένουμε να φτάσουν πριν από το τέλος του έτους«, δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC TV.

Ερωτηθείς πόσο γρήγορα θα λάβουν οι άνθρωποι το εμβόλιο, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Εκατομμύρια ως το τέλος του έτους».

Ο Χάνκοκ εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι η ζωή θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς στη Βρετανία από την άνοιξη του ερχόμενου έτους.

“Καθώς μπορέσαμε να αρχίσουμε αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού συντομότερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα μπορέσουμε να έρθει αυτό λίγο νωρίτερα. Τρέφω τις μέγιστες ελπίδες για το καλοκαίρι του 2021 και ελπίζω ότι θα μπορούμε να άρουμε τους περιορισμούς από την άνοιξη”, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στο BBC.

Αναφερόμενος στην ιδέα για τη λειτουργία του εμβολίου κατά της COVID-19 ως ένα είδος διαβατηρίου, ο Βρετανός υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αυτό δεν έχει νόημα, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το εμβόλιο σταματάει την μετάδοση όταν κάποιος είναι ασυμπτωματικός.

Ο ίδιος ο Χάνκοκ θα κάνει το εμβόλιο όταν θα είναι αρμόζον, όπως δήλωσε παράλληλα ο υπουργός στον ραδιοσταθμό LBC. «Αδημονώ να το κάνω, θα το κάνω όταν θα είναι πρέπον», είπε.

Με πληροφορίες από DAILY MAIL, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Συγκίνηση και χειροκροτήματα: Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν έλαβε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: