Μποτιλιάρισμα δύο ημερών για 1.000 οδηγούς σε παγωμένο δρόμο της Ιαπωνίας [photo]

Photo EPA/JIJI PRESS JAPAN μέσω ΚΥΠΕ




Κυκλοφοριακό χάος σε μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Ιαπωνίας έφερε η βαριά χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, με εκατοντάδες οχήματα μπλοκαρισμένα στους δρόμους και περίπου 1.000 οδηγούς εγκλωβισμένους στα χιόνια για δεύτερη ημέρα.

Οι αρχές μοίρασαν τρόφιμα, καύσιμα και κουβέρτες στους οδηγούς που έχουν κολλήσει στον αυτοκινητόδρομο Kanetsu, που ενώνει το Τόκιο με την Niigata στον βορρά.

Οι χιονοπτώσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου. Επίσης, έχουν αφήσει περισσότερα από 10.000 σπίτια στη βόρεια και στη δυτική Ιαπωνία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News μετέδωσε ότι υπήρχαν πολλές αναφορές για μποτιλιάρισμα σε διαφορετικά σημεία του αυτοκινητόδρομου Kanetsu. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν μια νταλίκα κόλλησε στο χιόνι το βράδυ της Τετάρτης.

Photo EPA/JIJI PRESS JAPAN μέσω ΚΥΠΕ

Το ιαπωνικό πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι σε ένα μόνο σημείο το μποτιλιάρισμα έχει δημιουργήσει μια ουρά αυτοκινήτων που εκτείνεται σε μήκος έως 16,5 χιλιόμετρα σε ένα σημείο.

Αξιωματούχοι χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό βαρέων μηχανημάτων και σωματικής εργασίας για να απεγκλωβίσουν τα οχήματα ένα προς ένα, αλλά περίπου 1.000 αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να παραμένουν στο δρόμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Προσπαθούμε το καλύτερο δυνατό για τη διάσωση οδηγών και επιβατών, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση όλη τη νύχτα», δήλωσε χθες βράδυ αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στο Γαλλικό Πρακτορείο..

«Η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει όποιον έχει κολλήσει στο όχημά του», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση ο ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βασικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Katsunobu Kato.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε στο μεταξύ για βαρύτερες χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο κατά μήκος των ακτών της Θάλασσας της Ιαπωνίας. Σε ρισμένα μέρη το χιόνι έχει φτάσει τα 80 εκατοστά.

Mε πληροφορίες από BBC, CNN μέσω efsy.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Βρετανία φεύγει, η Σκωτία έρχεται: Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και άμεση ένταξη στην ΕΕ, λέει η Στέρτζον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: