15.628 οι νεκροί στη Χιλή, 560.382 τα κρούσματα μόλυνσης: Επέτρεψε την είσοδο σε ξένους επισκέπτες

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σαντιάγο της Χιλής. Στόχος ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέιρα. EPA, Alberto Valdes




Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 1.710, φθάνοντας συνολικά τα 560.382.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 36 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 15.628 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο δείκτης θετικότητας των τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR, ή μοριακά τεστ) φθάνει το 4,05% σε εθνικό επίπεδο, ενώ οι περιφέρειες Μπιομπίο, Ο’ Χίγκινς, Αντοφαγκάστα και η μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας, καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις μολύνσεων.

Επί του παρόντος 658 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων 507 διασωληνωμένοι και οι 68 σε κρίσιμη κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα η Χιλή επέτρεψε εκ νέου την είσοδο σε ξένους επισκέπτες, αλλά μόνο μέσω μιας πύλης, του διεθνούς αεροδρομίου Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες στο Σαντιάγο.

  • Μεξικό: 7.455 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 261 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.455 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα 261 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 109.717 νεκρούς επί συνόλου 1.175.850 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν όμως τονίσει επανειλημμένα πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 607 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 16 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 9.268 νεκρούς επί συνόλου 197.998 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Άλλοι 4.510 θάνατοι υπάρχουν υποψίες ότι οφείλονταν στον νέο κορονοϊό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Και οι 24 επαρχίες της χώρας κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων, με τις μεγαλύτερες στις επαρχίες Ασουάι, Γκαλαπάγκος, Ιμπαμπούρα, Μαναμπί και Πιτσίντσα.

Η πρωτεύουσα Κίτο, στην επαρχία Πιτσίντσα, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 65.356 καταγεγραμμένα κρούσματα.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αναμένει τις πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού τον Ιανουάριο. Θέλει να ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού.

  • Νότια Κορέα: 615 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 4 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 614 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κλείνοντας έναν μήνα τριψήφιου αριθμού ημερήσιων μολύνσεων, του μεγαλύτερου κύματος που πλήττει τη χώρα της Ασίας τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 549 νεκρούς επί συνόλου 38.161 κρουσμάτων.

Χθες Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση στην πρωτεύουσα Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, ως τουλάχιστον τα τέλη του μήνα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ελαφριά μειωμένος από τις 631 που επιβεβαιώθηκαν χθες, τον υψηλότερο αριθμό από την κορύφωση της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου. Οι αρχές προειδοποιούν ότι εάν αυτός ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού συνεχιστεί, τα νοσοκομεία πολύ γρήγορα θα κινδυνεύσουν να υποστούν κορεσμό.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαντιάγο, Chile – Μεξικό, Mexico – Κίτο, Ecuador – Σεούλ, Korea Republic

Ξεπεράσθηκε το όριο των 60000 θανάτων στην Ιταλία: 18.887 κρούσματα, 564 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: