123.845 νεκροί στο Μεξικό, βαρύ το “τίμημα” της πανδημίας: 1.491.529 κρούσματα του νέου κορωναϊού

Ο εμβολιασμός εναντίον του νέου κορωναϊού ξεκίνησε και στο Μεξικό. Το στιγμιότυπο είναι από το νοσοκομείο της πόλης Saltillo. EPA, Miguel Sierra




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.099 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 990 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 123.845 νεκρούς επί συνόλου 1.491.529 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι.

Παναμάς: Συμφωνίες με 4 κατασκευάστριες εμβολίων για τον νέο κορονοϊό για την αγορά 5,5 εκατ. δόσεων

Η κυβέρνηση του Παναμά υπέγραψε συμφωνίες με τέσσερις εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια για τον νέο κορονοϊό που προβλέπουν την αγορά συνολικά 5,5 εκατομμυρίων δόσεων, ποσότητας που επαρκεί για την ανοσοποίηση του 80% της χώρας της κεντρικής Αμερικής, δήλωσε χθες Τρίτη η Νάντια Πορσέλ, ανώτερο στέλεχος του παναμαϊκού υπουργείου Υγείας.

Δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech θα αρχίσουν να φθάνουν στη χώρα στις αρχές του 2021, διευκρίνισε η Πορσέλ κατά τη διάρκεια δηλώσεών της που αναμεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.

Ως εδώ ο Παναμάς έχει καταγράψει 3.892 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 233.705 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Παναμάς, Panama

Σαρώνει ο νέος κορωναϊός: Οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν το όριο των 500 χιλιάδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: