12.253 κρούσματα στο Μεξικό, 693 θάνατοι σε 24 ώρες: Εγκρίθηκε η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer

Εγκρίθηκε και στο Μεξικό η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer. Στο στιγμιότυπο ο υφυπουργός Hugo Lopez-Gatell, στην Πόλη του Μεξικού. EPA, Mexico presidency HANDOUT




Ο ρυθμιστικός φορέας που είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση φαρμάκων και εμβολίων στο Μεξικό ενέκρινε χθες Παρασκευή την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής για την Προστασία έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων (Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios, COFEPRIS) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.253 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 693 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 113.019 νεκρούς επί συνόλου 1.229.379 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο Λόπες Γκατέλ και άλλοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico Μεξικό

Ξεπέρασαν τους 180.000 οι θάνατοι από τον κορωναϊό στην Βραζιλία ανακοίνωσαν οι Αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: