Συλλυπητήρια του Αρχιεπίσκοπου Αναστασίου από τη ΜΕΘ για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου & Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος μιλάει στους παριστάμενους μετά την παραλαβή ειδικής τιμητικής διάκρισης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια της 35ης απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, στο Μέγαρο Σαρόγλου (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Τα συλλυπητήριά του προς «την σεβασμίαν Ιεραρχίαν, τον ευλαβή κλήρον και τον λαόν της Εκκλησίας της Σερβίας», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, από όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στη δήλωση της λύπης του ο Μακαριώτατος αναφέρει:

Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Δαμπροβοσνίας
κύριον Χρυσόστομον
Τοποτηρητήν του Πατριαρχείου Σερβίας

Εις Βελιγράδιον

Μετά συνοχής καρδίας επληροφορήθημεν την εις Κύριον εκδημίαν του προσφιλέστατου αδελφού και συλλειτουργού ημών Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος διακρινόταν διά τον ακέραιον, πράον και ειρηνικόν χαρακτήρα του, την γνησιότητα των αισθημάτων του, την βαθείαν ορθόδοξον πνευματικότητά του. Ο μακαριστός Πατριάρχης Ειρηναίος εποίμανε τον λαόν «ον ηγάπησε» μετ’ αυτοθυσίας και συνέσεως, συμβάλλοντας εις την ενίσχυσιν της ενότητος της Ορθοδοξίας. Ο Θεός να αναπαύσει την ευγενή ψυχήν του «εν σκηναίς δικαίων».
Συλλυπούμεθα ειλικρινώς την σεβασμίαν Ιεραρχίαν, τον ευλαβή κλήρον και τον λαόν της Εκκλησίας της Σερβίας, τους οποίους συνοδεύουν αι ταπειναί ημών δεήσεις κατά την περίοδον του μεγάλου αυτού πένθους.
Η φωτεινή μορφή του αοιδίμου Πατριάρχου Ειρηναίου ασφαλώς θα εμπνέει ευρύτατα τους απανταχού της γης αγαπώντας τον Κύριον και αναζητούντας παραδείγματα γνησίου χριστιανικού ήθους.
Μετ’ εξαιρέτου τιμής και αδελφικής αγάπης εν Χριστώ Ιησού, «δι’ ον τα πάντα και δι’ ου τα πάντα».
Αναστάσιος
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας
(εκ της μονάδος εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,
Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2020)

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ο Βαρθολομαίος εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας στον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal