Ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην Αρμενία- “Συγγνώμη ήταν ατύχημα” ισχυρίζεται το Αζερμπαϊτζάν [video]

File Photo Screenshot από twitter Global Defence Views @ViewsDefence




Ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην Αρμενία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας έλαβε επέιγουσα κλήση ότι ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη σε φαράγγι μεταξύ των χωριών Yeraskh και Paruyr Sevak.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, που επικαλείται η Αρμενία, το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από το Ναχατσιβάν, αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.

Αζερμπαϊτζάν: “Εμείς το καταρρίψαμε, ζητάμε συγγνώμη θα σας αποζημιώσουμε”

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν παραδέχθηκε την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου, την χαρακτηρίζει ως “ατύχημα” ζητάει συγγνώμη από την Μόσχα και δηλώνει ότι προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

“… πρέπει να υπογραμμιστούν τα ακόλουθα:

– η πτήση με ελικόπτερο πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στα κρατικά σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ενώ συνεχίζονται οι ενεργές στρατιωτικές συγκρούσεις στη ζώνη της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

– η πτήση πραγματοποιήθηκε στο σκοτάδι, σε χαμηλό υψόμετρο, έξω από τη ζώνη ανίχνευσης ραντάρ αεροπορικής άμυνας.

– Τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας ρωσικής Αεροπορίας δεν έχουν προηγουμένως πετάξει σε εκείνη την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτών των παραγόντων και υπό το πρίσμα της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή και της αυξημένης ετοιμότητας μάχης σε σχέση με πιθανές προκλήσεις της αρμενικής πλευράς, το επιτελείο μάχης αποφάσισε να ανοίξει πυρ για να σκοτώσει.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά σχετικά με αυτό το τραγικό συμβάν, το οποίο είναι τυχαίο και δεν κατευθύνεται κατά της ρωσικής πλευράς.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών μελών του πληρώματος και εύχεται στους τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν δηλώνει ότι είναι έτοιμη να πληρώσει την κατάλληλη αποζημίωση».

Με πληροφορίες από AFP, dpa, AP μέσω Deutche Welle

 

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ακόμη τον Τραμπ περιμένει ο Ερντογάν: Θα συγχαρεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: