Πάνω από 98.000 οι νεκροί στο Μεξικό: Ξεπέρασε το όριο του 1 εκατ. κρουσμάτων από τον κορωναϊό

File photo: According to two Sunday newspapers, the second system of registration was initiated by the National Public Health Organization (EODY) and led to numbers of infections not reflecting what was happening at hospitals. EPA, SASHENKA GUTIERREZ




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.860 κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ παράλληλα 635 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 98.259 νεκρούς επί συνόλου 1.003.253 μολύνσεων.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, πιθανόν ακόμη και 50.000 επιπλέον, από τα επισήμως καταγεγραμμένα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 38.307 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 921 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 165.658 νεκρούς επί συνόλου 5.848.959 κρουσμάτων ως εδώ.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στον πλανήτη, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Κίνα: 13 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο δεκατρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 18 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», διευκρίνισε το υπουργείο. Το Πεκίνο χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό που εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων μειώθηκε σε 6, από 10 την προηγουμένη. Επρόκειτο για «εισαγόμενες» περιπτώσεις, ανέφερε το υπουργείο.

16 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από νοσοκομεία. Νοσηλεύονται 385 άνθρωποι με την COVID-19, τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.338 μολύνσεων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοντερέι, Mexico – Πεκίνο, China – Σαν Πάουλου, Brazil

Τρόμος στη Γαλλία: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων, πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: