Lockdown: Τα 5 εκατομμύρια SMS και η… λευκή απεργία της ΕΛ.ΑΣ. για ένα επίδομα

File Photo Η Λεωφόρος Αμαλίας άδεια από αυτοκίνητα και πεζούς, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνες των πρώτων ημερών στο lockdown της Ανοιξης καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία μετακινήσεων αλλά και η αισθητή κίνηση στους δρόμους.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, στον αριθμό 13033 κατέφθασαν 4,7 εκατομμύρια sms για μετακίνηση, όταν την πρώτη μέρα της πρώτης καραντίνας του Μαρτίου, ο ίδιος αριθμός είχε λάβει μόλις 1 εκατομμύριο.

Μάλιστα την περασμένη Ανοιξη, για να προσεγγισθεί ο αριθμός του Σαββάτου, απαιτήθηκαν ουσιαστικά οι τρεις ολόκληρες πρώτες ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων τα μηνύματα είχαν φθάσει τα 4,4 εκατομμύρια.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στο διάστημα από τις 23 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου, ο μέσος όρος μηνυμάτων που στέλνονταν την ημέρα για μετακίνηση ήταν 2,6 εκατομμύρια.

Oσον αφορά στην Κυριακή, δεύτερη ημέρα του φθινοπωρινού lockdown, παρατηρήθηκε και το φαινόμενο μαζικής αποστολής sms μετά τις 9 το βράδυ για σκοπούς ατομικής άσκησης: Ενα εκατομμύριο sms εστάλησαν γι αυτό το σκοπό στο 13033.

Οι αιτίες της μετακίνησης

Σύμφωνα μεστοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι χθες Δευτέρα, το 70% των οδηγών που ελέγχθηκαν είχαν προορισμό τον χώρο εργασίας τους, ενώ το υπόλοιπο 30% μετακινήθηκε με το αιτιολογικό της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η κίνηση περιορίστηκε αισθητά μετά τις 9.30 π.μ.

Υστέρηση και στους ελέγχους

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πανελλαδικά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 58.033 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 848 παραβάσεις για περιορισμό της μετακίνησης. Οι 297 από αυτές στην Αττική και 72 στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι την 25η Μαρτίου, δεύτερη ημέρα εφαρμογής του lockdown της Ανοιξης, είχαν βεβαιωθεί για άσκοπες μετακινήσεις 1.631 κλήσεις, διπλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες της περασμένης Κυριακής.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στην ίδια πηγή ότι υπάρχει απροθυμία των αστυνομικών να βεβαιώνουν πρόστιμα.

Ο λόγος; Η απόφαση για αναστολή των αδειών τους σε συνδυασμό με τη μη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Καθημερινή

Οι ελπίδες όλου του κόσμου στα χέρια ενός Έλληνα, που μας έκανε υπερήφανους: Ιστορική μέρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: