Ιδρύεται «αστυνομία Πανεπιστημίων»: Τέλος ο φασισμός δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

File Photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σώμα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητεί τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Εκεί προσανατολίζεται η Κυβέρνηση όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρεις άξονες. Φύλαξη, πρόσβαση, αυστηροποίηση ποινών θα είναι οι ενέργιες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια. Ο ίδιος ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Κ. Μπουραντώνης, ο οποίος δέχτηκε επίθεση απο κουκουλοφόρους, παρά την οδυνηρή του εμπειρία, μίλησε σε ήπιους τόνους επιμένοντας οτι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν ειδικό προσωπικό – ακαδημαικό –  φύλαξης.

«Όπως αποστρέφουμε όλοι το βλέμμα από την εικόνα του όμηρου Πρύτανη, έτσι πρέπει να δούμε κατάματα τα γεγονότα. Μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτός ο ιδιότυπος φασισμός, γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα, θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Παρεμβάσεις σε τρεις κατευθύνσεις

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, σκοπός της κυβέρνησης είναι να προβεί άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρεις άξονες: «Πρώτον, στην ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας.Το δεύτερο που πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά τα μέτρα ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

“Πυρά” και ερωτήματα από Σπίρτζη στον Χρυσοχοΐδη για «τη βίαιη δράση των ΜΑΤ» στο Γαλάτσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: