Οι μελαγχολικές μέρες του απερχόμενου Τραμπ: Τηλέφωνο, πολύ τηλεόραση, ελάχιστη διακυβέρνηση

File Photo: Ο Πρόεδρος Τραμπ στην τελευταάι δημόσια εμφάνισή του στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον. EPA/Chris Kleponis / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Την πραγματική ψυχολογική κατάσταση του Τραμπ, πίσω από τα οργίλα tweets περιγράφει δημοσίευμα του Associated Press.

Ας δούμε μερικά «στιγμιότυπα»:

Τα καλά νέα: Είναι πιο ήρεμος

Το στενό του επιτελείο λέει ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος είναι στην αλήθεια πολύ πιο ήρεμος από ό, τι δείχνουν τα tweets του. Εχει αρχίσει πλέον να κατανοεί καλύτερα τη δυσχερή θέση του αλλά πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίζει να μάχεται, σχεδόν για το θεαθήναι, σαν μια επίδειξη προς τους 70 εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, ότι συνεχίζει να μάχεται.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί από το επιτελείο του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του Ιβάνκα, έχουν αρχίσει να του λένε ότι το παιγνίδι έχει τελειώσει και να τον ρωτάνε πόσο ακόμη θα θελήσει να συνεχίσει να το παλέυει. Κανείς όμως από τον στενό κύκλο του στον Λευκό Οίκο δεν θέλει να τον πιέσει φορτικά να σταματήσει.

Τα μέτρια νέα: Δεν ασχολείται…

Παρότι ο Τραμπ βρέθηκε στο Οβάλ Γραφείο δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, αργά το βράδυ και τις δύο, ο Πρόεδρος ελάχιστα ασχολήθηκε με κυβερνητικές ενασχολήσεις.

Αντιθέτως «δουλεύει» πολύ το τηλέφωνο.

Τηλέφωνο και τηλεόραση…

Εχει καλέσει φίλους κυβερνήτες – σε «κόκκινες» Πολιτείες όπως η Αριζόνα, το Τέξας και η Φλόριδα- καθώς και μερικές επιφανείς τηλεοπτικές φιγούρες των συντηρητικών media. Δεν βγαίνει όμως τόσο συχνά στο τηλέφωνο σε Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, όπως έπρατε πριν από τις εκλογές.

Οντας πάντοτε ένας φανατικός θεατής της καλωδιακής τηλεόρασης, βλέπει πλέον ακόμη περρισσότερη τηλεόραση  από ό,τι συνήθως τις τελευταίες εβδομάδες, συχνά από το ιδιαίτερο δωμάτιο εστίασης, ακριβώς δίπλα από το Οβάλ Γραφείο

…και σκέψεις για το μέλλον

Ο Τραμπ έχει επίσης αρχίσει να μιλάει για το προσωπικό του μέλλον, το τι θα κάνει όταν φύγει από τον Λευκό Οίκο.  Του αρέσει να δηλώνει ότι σκέφτεται να κατέβει ξανά υποψήφιος το 2024, αλλά κοντινά του στελέχη πιστεύουν ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με ό,τι αχολείται.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΜΕΡΙΚΗ

Γιατί ο Πομπέο χτυπάει τον Τούρκο “Σουλτάνο” στο τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ; Στο βάθος οι S-400;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: