Η κατάρα των Γκετί ξαναχτυπά: Νεκρός ο εγγονός και κληρονόμος του μεγιστάνα των πετρελαίων [video]

File photo: Ο 52χρονος Τζον Γκίμπερτ Γεκτί. photo via You Tube




Ο Τζον Γκίμπερτ Γκετί, εγγονός του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολκαι κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέθανε στην ηλικία των 52 ετών.

Πρόκειται για την τελευταία από μια μακρά σειρά οικογενειακών τραγωδιών που έχουν σημαδέψει την οικογένεια του αρχηγού της δυναστείας Ζαν Πολ Γκετί ο οποίος υπήρξε κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η οικογένεια Γκετί επιβεβαίωσε τον θάνατο του κληρονόμου χθες το βράδυ. Είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας την περασμένη Παρασκευή. Η ανακοίνωση της οικογένειας κάνει λόγο για “θαυμάσιο” πατέρα και μουσικό ο οποίος αφήνει πίσω του μια κόρη και δυο αδέλφια.

Η 25χρονη κόρη του, Ίβι, μοιράστηκε μια συγκινητική αφιέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο, σε συνδυασμό με πολλές φωτογραφίες που απεικονίζεται με τον πατέρα της.

«Ο πατέρας μου ήταν φοβερός. Ήταν ο πιο κουλ άνθρωπος που προσγειώθηκε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη και θα είμαι για πάντα η πιο περήφανη κόρη», έγραψε. «Σ’ αγαπώ πολύ μπαμπά… η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές… Δεν έχω έναν, αλλά δύο φύλακες αγγέλους να με προσέχουν τώρα… Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες (και μερικές δικές μας)».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ivy getty (@ivygetty)


Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ αναμένεται η αυτοψία. Πάντως δεν έχουν διατυπωθεί υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

Ο θάνατος του 52χρονου Τζον  έρχεται έξι χρόνια αφότου ο αδελφός του Αντριου έχασε τη ζωή του από κατάχρηση ναρκωτικών και ακατάσχετη αιμορραγία το 2015. Λίγους μήνες νωρίτερα, τα 2 αδέρφια είχαν χάσει και τη μητέρα τους, Ann. Ο πατέρας του  Αντριου, Γκόρντον Γκετί, ζει ακόμα και ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο του παιδιού του.

Ο εν ζωή Γκόρντον Γκετί  έχασε τον έναν του αδερφό από καρκίνο στον εγκέφαλο και τον δεύτερο από αίτια που δεν ανακοινώθηκαν. Για αυτοκτονία είχαν κάνει τότε λόγο οι εφημερίδες. Η κουνιάδα του, Ταλίθα Πολ, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Λίγους μήνες πριν τον Αντριου, είχε πεθάνει η μητέρα του και μητέρα του  Τζον Αν, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Τζον  ήταν επίσης ξάδερφος του άλλου τραγικού κληρονόμου της δυναστείας, Ζαν Πολ Γκετί III, ο οποίος είχε απαχθεί ως έφηβος το 1973. Κατόπιν το έριξε στα ναρκωτικά  και έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια, σε ηλικία 54 ετών από εγκεφαλικό.

“Ο Τζον ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός που αγαπούσε το rock&roll. Θα λήψει βαθιά” αναφέρεται στην οικογενειακή ανακοίνωση.

Οι κληρονόμοι – αρκετοί σε αριθμό – κατάφεραν να διατηρήσουν ένα καλό ποσοστό της αμύθητης περιουσίας του παππού, που έφτασε κάποια στιγμή να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ο «πατριάρχης»  Ζαν Πολ Γκετί παντρεύτηκε 5 φορές και απέκτησε 5 γιους από τις 4 συζύγους του. Ο γιος του, Γκόρντον, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει προσωπική περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων, αποκαλύφθηκε το 1999 πως είχε και δεύτερη οικογένεια.

Οι τρεις κόρες του από την παράνομη σχέση απέκτησαν τελικά, μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, το περίφημο επώνυμο.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Sun, People

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο Google News

David Bowie: Λεύκωμα – αφιέρωμα με τις καλύτερες φωτογραφίες του εμβληματικού σταρ

 

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: