Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το ενδεχόμενο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από πέντε χώρες που διάκεινται φιλικά προς την Τουρκία, οι καταγγελίες GRECO για διαφθορά από τη Βουλή, η έρευνα για τα ‘χρυσά’ διαβατήρια, οι ουρές των εργαζομένων σε Λεμεσό και Πάφο έξω από τα εργαστήρια δειγματοληψίας, οι αναφερόμενες παρανομίες που διαπιστώνονται στο σφαγείο Cypra και η εκταμίευση 250 εκ. ευρώ προς την Κύπρο από το πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός Κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Το ψευδοκράτος σε τροχιά αναγνώρισης από πέντε χώρες!» γράφει ότι Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Λιβύη (η κυβέρνηση της Τρίπολης), Μπαγκλαντές και Γκάμπια, οι οποίες διάκεινται φιλικά προς την Τουρκία, φέρονται έτοιμες να αναγνωρίσουν την «ΤΔΒΚ». Αλλού γράφει ότι η GRECO ενώ εκφράζει ικανοποίηση για τη συμμόρφωση των δικαστών καρφώνει τη Βουλή για τη διαφθορά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απολογήθηκε ο Υπουργός Υγείας και έδωσε παράταση μιας ημέρας για να αρχίσει ο έλεγχος τεστ PCR από την Αστυνομία σε όσους διακινούνται από και προς Λεμεσό και Πάφο.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Τίποτα κρυφό από την έρευνα για τα ‘χρυσά’ διαβατήρια» γράφει ότι τα μόνα στοιχεία που θα προστατευθούν είναι αυτά που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο σχετίζεται με τον μη επηρεασμό τυχόν ποινικών ερευνών που θα ακολουθήσουν. Αλλού γράφει ότι άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των παραβάσεων και των παρανομιών που διαπιστώνονται στο σφαγείο Cypra, ιδιοκτησίας του συζύγου της γενικής λογίστριας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σταθεροποιείται η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, υποστηρίζουν οι ειδικοί αφού παρά το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκαν 228 νέα κρούσματα κορωνοϊού αυτά προέκυψαν από περίπου 9.000 ελέγχους.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Υπουργείο Υγείας σε απόγνωση» γράφει ότι να σώσει ό,τι σώζεται προσπαθούσε και χθες το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Κωνσταντίνο Ιωάννου να απολογείται δημόσια στους εργαζόμενους σε Λεμεσό και Πάφο για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τις ουρές των εργαζομένων έξω από τα εργαστήρια δειγματοληψίας. Αλλού γράφει ότι σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται με τη διεκπεραίωση υποθέσεων στα δικαστήρια, όπου κατηγορούμενοι και μάρτυρες που προέρχονται από τη Λεμεσό και την Πάφο δεν μπορούν να προσέλθουν στα δικαστήρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κούρσα ανταγωνισμού για τα εμβόλια.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Δοκιμάζουν τις αντοχές του κόσμου» γράφει ότι με τις αντοχές και την υπομονή του κόσμου φαίνεται ότι παίζουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας αφού οι αποφάσεις και τα διατάγματα τους που αφορούν τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας αποδεικνύονται κατ΄ επανάληψη αναποτελεσματικά και πηγή αχρείαστης ταλαιπωρίας. Αλλού γράφει ότι  λιντσάρισμα από φασιστοειδή στοιχεία δέχθηκαν δύο μαθήτριες εντός του Λυκείου Δασούπολης με την ανοχή της Διεύθυνσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζητά μηχανισμό για διαφανή διαχείριση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ερωτήματα για ‘θανάτους από COVID’» γράφει ότι τρεις οικογένειες δεν είναι πεπεισμένες ότι ο κορωνοϊός ήταν η αιτία θανάτου των αγαπημένων τους. Αλλού γράφει ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες την εκταμίευση 250 εκ. ευρώ προς την Κύπρο από το πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει ότι είναι αναληθής η αναφορά Τατάρ ότι δεν απέκλεισε κατηγορηματικά τη λύση δυο κρατών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Tετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: