Εγινε η ανατροπή: Πήρε κεφάλι ο Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια και στην Πενσιλβάνια

File photo: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική Προεδρία, Τζο Μπάιντεν, κατά την πρώτη του δήλωση μετά το πέρας της ψηφοφορίας. EPA/JIM LO SCALZO μέσω ΚΥΠΕ




Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα στην πολιτεία της Τζόρτζια και προηγείται με 1097 ψήφους του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, ενώ στην Πενσιλβάνια, χάρη στις ψήφους της Φιλαδέλφεια που τώρα καταμετρώνται ο Μπάιντεν προηγείται για πρώτη φορά με διαφορά.

Στην Τζόρτζια: Ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49,4% και ο Ντόναλντ Τραμπ το 49,37%.

  • Εάν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίσει την Τζόρτζια, ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εκλεκτορικές ψήφους για την εκλογή του.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν προηγείται τώρα με περισσότερες από 5.000 ψήφους του Τραμπ, γεγονός που ενισχύει εξαιρετικά ΄τις πιθανότητές του για τελική νίκη.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις δεκάδες χιλιάδες ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από “μπλε” περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 για τον Τραμπ στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νικητή, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΜΕΡΙΚΗ

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακραίο θρίλερ στη Τζόρτζια: Με 463 ψήφους προηγείται ο Τραμπ, μένουν άλλες 2.500

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: