Διπλή “βόμβα” στην Ελβετία: Εντατικολόγοι προτείνουν μπλόκο στους αρνητές του κορωναϊού σε ΜΕΘ και ζητούν…. διαθήκες

Οι επιβάτες που φορούν μάσκα προσώπου περνούν μπροστά από μια οθόνη πληροφοριών με συμβουλές σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης της εξάπλωσης του coronavirus COVID-19 στην σχεδόν κενή αίθουσα check-in στο αεροδρόμιο της Γενεύης (Geneve Aeroport) της Ελβετίας, στις 10 Νοεμβρίου 2020 (εκδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2020). EPA / LAURENT GILLIERON




Εάν αρνείστε τον κορωναϊό δεν θα μπαίνετε σε ΜΕΘ και φτιάξτε τη διαθήκη σας για το πως θέλετε να πεθάνετε.

Αυτά τα σοκαριστικά καταγράφονται στην Ελβετία που κι αυτή δοκιμάζεται από την πανδημία, ωστόσο οι παραπάνω δύο προτάσεις ανήκουν σε εντατικολόγους της χώρας προκαλώντας διεθνώς αρνητικά σχόλια.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr την σοκαριστική πρόταση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Ελβετίας με το σκεπτικό να χάνουν το δικαίωμα νοσηλείας σε ΜΕΘ όσοι είναι αρνητές της πανδημίας του κορωναϊού έκανε ένας από τους πιο γνωστούς επιδημιολόγους της Ελβετίας ο Willy Oggier, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην εντατική.

«Αν κάποιος είναι σκεπτικιστής με τον κορωναϊό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων» δήλωσε ο κ. Oggier και πρόσθεσε: «Προτείνω οι αρνητές του κορωναϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο. Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με το όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Πάντως οι ελβετικές αρχές έχουν λάβει δραστικά μέτρα, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν προστεθεί πρόχειρα επιπλέον κρεβάτια στους θαλάμους των νοσοκομείων ενώ ασθενείς με άλλα νοσήματα διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν και από κορωνοϊό εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί. Μάλιστα, η ελβετική κυβέρνηση έχει ήδη θέσει τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων και το υγειονομικό προσωπικό είναι ήδη εξαντλημένο.

Ωστόσο, το σοκ πάει και παρακάτω αναφορικά με τη διαθήκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στα tanea.gr η είδηση πως στην Ελβετία οι πολίτες κλήθηκαν να φτιάξουν διαθήκη, στην οποία ουσιαστικά θα λένε πως επιλέγουν να πεθάνουν λόγω της πίεσης του συστήματος προκαλεί κυριολεκτικά σοκ.

Ειδικότερα η Εταιρεία Εντατικολόγων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ΜΕΘ στη χώρα είναι γεμάτες και είπε στους πολίτες διαλέξτε μέσω διαθήκης με ποιον τρόπο θέλετε να διαχειριστείτε την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης.

Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Μανόλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ πως η ανακοίνωση αυτή αναφερόταν σε όλους και όχι μόνο στους ηλικιωμένους και προσέθεσε πως αν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα υπήρχαν εντάσεις.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εταιρεία Εντατικολόγων, τα 876 κρεβάτια εντατικής φροντίδας, πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από την SGI, τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία είναι πλήρη.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και tanea.gr

Επιμένει ρατσιστικά ο Ορμπάν: Δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί η ΕΕ στηρίζει τη μετανάστευση!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: