«Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας»: «Χαστούκι» σε Ερντογάν – Τατάρ με πορεία που συμμετείχε και ο Ακιντζί

File Photo: Ο τέως ηγέτης του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Μαζική είναι η συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στην «Πορεία Δημοκρατίας και Βούλησης», που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην οποία συμμετέχει και ο τέως κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Την πορεία με κύριο σύνθημα «Όχι παρέμβαση, βούληση», διοργανώνει η πλατφόρμα «Δημοκρατία και Βούληση» μέσω του Facebook.

Συνθήματα και… Bella Ciao.

Άλλα συνθήματα που επικρατούν στην πορεία είναι: «Δημοκρατία για όλους», «Ελευθερία όχι επιβολή», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε», «Η Κύπρος είναι κοσμική και κοσμική θα παραμείνει», «Τι θέλουμε; Βούληση. Τι θέλουμε; Δημοκρατία», «Τι θέλουμε; Ισότητα. Τι θέλουμε; Ελευθερία», «Η τελευταία λέξη στην Κύπρο, ανήκει στους Κύπριους». Ακούγεται επίσης το σύνθημα “Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας”, “Οι πιέσεις δεν θα μας λυγίσουν”..

Ο κόσμος κρατά φακούς στα χέρια, φωτίζοντας την διαδρομή της πορείας. Ακούγονται τραγούδια όπως το Bella Ciao.

Ενημέρωση Βρετανών βουλευτών για Κυπριακό από τον Ύπατο Αρμοστή

Σε ενημέρωση των Βρετανών βουλευτών μελών της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (APPG) για την Κύπρο περί των νεότερων εξελίξεων, που αφορούν το Κυπριακό προέβη τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Στη διαδικτυακή ελέω κορωνοϊού συζήτηση που διοργανώθηκε από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ ο κ. Κακουρής έκανε μία αναλυτική αναφορά σε θέματα όπως το παράνομο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων και οι πιο πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Προχώρησε επίσης σε ενημέρωση επί των προοπτικών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για μια λύση, τονίζοντας ότι αυτή πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το συμφωνημένο πλαίσιο, δηλαδή μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Οι Βρετανοί βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα δεδομένα που έθεσε ο Ύπατος Αρμοστής και να θέσουν ερωτήματα επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Συζητήθηκε επίσης η επίδραση που μπορεί να έχει στο Κυπριακό η εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ, με βουλευτές να επισημαίνουν τη δεδηλωμένη υποστήριξη του επόμενου Αμερικανού Προέδρου προς την Κύπρο.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν οι σερ Ρότζερ Γκέιλ, Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο, ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής Πάμπος Χαραλάμπους, ο Γραμματέας Τζακ Ντρόουμι, η Τερέζα Βίλιερς και ο Μπομπ Μπλάκμαν, αξιωματούχοι της Επιτροπής, η σκιώδης Υφυπουργός Ευρώπης των Εργατικών Κάθριν Γουέστ, ο σκιώδης Υφυπουργός Ειρήνης και Αφοπλισμού Φάμπιαν Χάμιλτον, ο ναύαρχος λόρδος Γουέστ, ο λόρδος Χάρι και ο Κρις Στίβενς.

ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Βρετανία, Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Τρεις θάνατοι από κορωναϊό μέσα σε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: