700 θέσεις εργασίας περικόπτει στα κεντρικά της η Nike: Δεν σχετίζεται με τον κορωναϊό η απόφαση

Φωτογραφία αρχείου: Καταναλωτές κατευθύνονται σε ένα κατάστημα της Nike. EPA, Andre Pichette




Ο γίγαντας της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, Nike, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 700 θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία της, στο Μπίβερτον του Όρεγκον.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν σχετίζονται άμεσα με την εξάπλωση του Covid-19, αλλά έρχονται σε μια στιγμή που η Nike μετατοπίζει όλο και περισσότερο την εστίασή της στην ψηφιακή πώληση, η οποία εν μέρει επιταχύνθηκε από την πανδημία. Ένας ψηφιακός μετασχηματισμός, όπως η άμεση επιτάχυνση των καταναλωτών, μέσω του οποίου η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία.

Η Nike, η οποία απασχολεί περίπου 76.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα έκανε 500 απολύσεις, αλλά σήμερα – 4 Νοεμβρίου – ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν 200 επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας έως τις 8 Ιανουαρίου. Αν κι αυτό δεν είναι το ακριβές κόστος του εγχειρήματος, η εταιρεία έχει εκτιμήσει ότι οι περικοπές θα μεταφραστούν σε κόστος απολύσεων μεταξύ 200 και 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεγάλη αναδιάρθρωση της Nike, που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι, περιλάμβανε αλλαγή στην ηγεσία των ανώτερων στελεχών της, που είδε το διορισμό νέων περιφερειακών επικεφαλής στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζόρνταν Κρεγκ Ουίλιαμς και ο διευθύνων σύμβουλος της Converse Inc, Τζ. Σκοτ Ούτζελ, προσχώρησαν επίσης στην εκτελεστική ομάδα διαχείρισης της Nike.

Η εταιρεία, μετά το πρώτο οικονομικό πλήγμα που προκλήθηκε από την πανδημία, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα μόλις 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι ψηφιακές πωλήσεις της φίρμας Nike αυξήθηκαν κατά 82%, ενώ οι πωλήσεις της Nike Direct αυξήθηκαν 12% και πλησίασαν στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

“Πράσινη” επένδυση Volkswagen σε Αστυπάλαια: 1ο αυτόνομο ενεργειακά νησί στη Μεσόγειο, λέει ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: