21.965 κρούσματα σε 24 ώρες στη Γερμανία, 1.028.089 συνολικά: 379 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

FILE PHOTO: «Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον μηχανισμό με τον οποίο η άσκηση προκαλεί αυτά τα οφέλη, τότε είμαστε πιο κοντά στο να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους», λένε οι ερευνητής. EPA, RONALD WITTEK




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.695 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.028.089, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 379 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 15.965 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το όριο του ενός εκατομμυρίου μολύνσεων από τον ιό ανακοινώθηκε πως ξεπεράστηκε χθες Παρασκευή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 866 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην χώρα της βόρειας Αφρικής, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011, να φθάνει τους 81.273, ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης.

Κατά την ίδια πηγή, άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να έχει φθάσει πλέον τους 1.153 νεκρούς.

Στον αντίποδα, άλλοι 714 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν, με το σύνολό τους να φθάνει τους 52.299, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η ειδική επιτετραμμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη προειδοποιούσε πρόσφατα ότι εξαιτίας των περιορισμένων δυνατοτήτων του συστήματος υγείας, οι αριθμοί που ανακοινώνονται δεν αντανακλούν παρά μόνο εν μέρει «την αληθινή κλίμακα» της υγειονομικής κρίσης.

Ο Μπαντραντίν αλ Νάτζαρ, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασθενειών της Λιβύης, τόνισε από την πλευρά του την Τετάρτη πως η κατάσταση «γίνεται χειρότερη», καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού «αυξάνονται καθημερινά», εισηγούμενος την επιβολή εθνικού lockdown αν η επιδημιολογική κατάσταση παραμείνει ως έχει.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Τρίπολη, Libyan Arab Jamahiriya

Συμπεριφέρθηκε σαν αδιάβαστο σχολιαρόπαιδο: Η Μόσχα κατηγορεί την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: