Τι συμβαίνει με τον Τραμπ; Πολύ ανησυχητικά μερικά ζωτικά σημεία του, κρίσιμο 48ωρο, λένε πηγές

Ο γιατρός του προέδρου Τραμπ, Δρ. Σιν Κόνλεϊ κάνει δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο. EPA, Rod Lamkey / POOL




Ορισμένα από τα ζωτικά σημεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του.

Τα παραπάνω δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, πρόσωπο «που γνωρίζει την κατάσταση», και έρχονται σε αντίθεση με την δήλωση που έκανε ελάχιστη ώρα πριν ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή την οποία επικαλείται το Reuters και η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Λίγη ώρα πριν, ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ , περιστοιχισμένος από εννιά ακόμη γιατρούς, ανακοίνωσε ότι Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, και «είναι πολύ καλά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

  • Ο κ. Τραμπ, 74 ετών, υπέφερε από βήχα, ελαφρά ρινική συμφόρηση και εξάντληση, σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα «αμβλύνονται και (η κατάσταση) βελτιώνεται», είπε.

«Παρακολουθούμε την καρδιακή νεφρική και ηπατική λειτουργία , και είναι όλες κανονικές. Ο πρόεδρος σήμερα το πρωί δεν παίρνει οξυγόνο, δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή , ούτε στην βάδιση…» , πρόσθεσε.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Το επίπεδο του οξυγόνου είναι, σύμφωνα με τον γιατρό του, στο 96%, σε μη επικίνδυνο επίπεδο.

  • Ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από την διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ από την Covid-19, χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με τον χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο; «Διότι είναι ο πρόεδρος», απάντησε ο Σον Κόνλεϊ.

Με πληροφορίες από Reuters/AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

“Ο Πρόεδρος είναι πολύ καλά” υποστηρίζει ο γιατρός του: Άγνωστο πόσο θα μείνει στο νοσοκομείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: