Τελική φάση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ελαφρυντικά και ποινές: Επιμένει η εισαγγελέας

FILE PHOTO: One of them, a first-instance court judge, had been subject to disciplinary fines and been denied promotions for delaying 36 to 130 cases during her years of service. ΑNA – MPA/PANTELIS SAITAS




Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής η τελική φάση της ιστορικής δίκης για την Χρυσή Αυγή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ήδη έχει αποφανθεί επί της αρχής ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της ένοχοι, έχει ακόμη δύο βήματα έως ότου ολοκληρώσει το έργο του.

Να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών που ζητούν οι ήδη καταδικασμένοι και να ανακοινώσει τις ποινές.

Το πρώτο σκέλος, έχει άμεση συνάφεια με το δεύτερο, καθώς τυχόν αναγνώριση ελαφρυντικών σχεδόν αυτόματα μειώνει την ποινή περίπου στο μισό.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να ζητά το λόγο για να προβεί σε διευκρινήσεις σε σχέση με τη χθεσινή της πρόταση επί των ελαφρυντικών.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου» ανέφερε και συνέχισε:

«Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσης του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας της έδρας άλλαξε την πρόταση της, προτείνοντας την ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα ενώ εξαίρεσε τους πρώην βουλευτές που σύμφωνα με την απόφαση ανήκαν στην διευθυντική ομάδα.

HJ με πληροφορίες από Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Νέα διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής: Σήμερα στις 11 η συνεδρίαση -τι άλλαξε η εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: