Στην Αττική 1 στα 2 κρούσματα τον Οκτώβριο: Προς 10 το βράδυ το λουκέτο στα εστιατόρια

File Photo: Ζευγάρι περπατάει σε μια εμπορική στοά γεμάτη με άδεια τραπέζια, στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα για τον περιορισμό της επιδημίας με την ανακοίνωση –πιθανόν και εντός της ημέρας–, περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα κλείνουν πλέον από τις 10 το βράδυ.

Επιπλέον, κατά την ίδια πηγή, αναμένεται να επιβληθεί η χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Το επίμονα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής προκύπτει και από τα στοιχεία των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου:

Πράγματι από τα 2.906 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στον Οκτώβριο, στο λεκανοπέδιο της Αττικής εντοπίστηκαν τα 1.492.

Κατά το ίδιο διάστημα των οκτώ πρώτων ημερών του τρέχοντος μήνα έχουν καταγραφεί 39 θάνατοι ανθρώπων που έδιναν τη μάχη τους με τη λοίμωξη covid-19 και τις επιπλοκές της στις ΜΕΘ.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 436 νέα περιστατικά και έξι νέους θανάτους (συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας 430). Στην Αττική εντοπίστηκαν 219 κρούσματα, ενώ αυξημένος ήταν χθες και ο αριθμός των περιστατικών που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (33). Σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Πέλλα, Κιλκίς και Εύβοια καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Τέλος, στην χθεσινή καταγραφή ο αριθμός των διασωληνωμένων «έκλεισε» στους 92, αλλά με δεδομένο ότι πρόκειται για μια δυναμική, εξελισσόμενη διαδικασία, είναι αναμενόμενο πως οι ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστική μηχανική υποστήριξη θα αυξάνονται.

Όπως φαίνεται είναι θέμα λίγων ωρών να καταρριφθεί το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων που κατέχει η 5η Απριλίου 2020 με 93 ασθενείς, στις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, 

 

“Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες”, λέει η εισαγγελέας Κουτζαμάνη που “έδεσε” τη Χρυσή Αυγή

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: