Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ αφού άκουσε απαθής τον Τσαβούσογλου να κατηγορεί την Ελλάδα

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (υποδέχονται τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο Υπουργείο Εξωτερικών, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στο υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Δένδιας παραθέτει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, στο οποίο παρακάθεται και ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συζητήσεις για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Βάσει προγράμματος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του NATO χθες βρέθηκε στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, μετά το πέρας της οποίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέρριψε όλες τις ευθύνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, οι δύο άνδρες συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Αθήνα, Ελλάδα

O “ισορροπιστής” Στόλτενμπεργκ με τον Ερντογάν συζήτησε για στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: