Προϊδεάζει το ψευδοκράτος για άνοιγμα της παραλίας Αμμοχώστου: Συνάντηση Ερντογάν-Τατάρ στην Άγκυρα

File Photo: Φωτογραφία εικονίζει την Αμμόχωστο, από έκθεση φωτογραφιών στο Πολυθεματικό Μουσείο «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», με τίτλο «Αμμόχωστος, Αύγουστος 2019, ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου, Χάρης Χατζηϊορδάνης, Ηλίας Παντελίδης.




Με τίτλο «Κρίσιμα λεπτά στο κλειστό Βαρώσι», η τ/κ ιστοσελίδα “Κίπρις ποστασί” επικαλείται “ασφαλείς πληροφορίες” πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητικότητα στο Βαρώσι και «το κουμπί για το άνοιγμα πατήθηκε».

Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα, σημειώνεται ότι το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση (σσ: το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε χθες).

Σημειώνει επίσης την αναμενόμενη  συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ το απόγευμα στην Άγκυρα και αναφέρει ότι στον «πρωθυπουργό» και υποψήφιο «πρόεδρο», πριν αναχωρήσει για την Τουρκία, λέχθηκε ότι εκεί τον περιμένει μια «μεγάλη έκπληξη» και πως μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες θα κάνουν από κοινού δήλωση.

Για ισχυρισμό ότι η Τουρκική Δημοκρατία πριν από τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, θα προβεί σε ανακοίνωση που θα αφορά το Βαρώσι, γράφει και η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν.

Γίνεται λόγος, αναφέρεται, ότι θα ανακοινωθεί το «άνοιγμα του Βαρωσίου» και η έναρξη «εργασιών προετοιμασίας εντός αυτού».

Σημειώνεται ότι το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους δεν έχει πάρει καμία απόφαση σε σχέση με την περίκλειστη πόλη, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή οποιαδήποτε αντίδραση για το θέμα από το «υπουργείο εξωτερικών».

Η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, γράφει ότι τον καθαρισμό της περιοχής θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, ενώ σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας του «δήμου» Αμμοχώστου «καθαρίζουν μέσα από το συρματόπλεγμα».

Ο Ερσίν Τατάρ πριν λίγη ώρα σε τούιτερ του έχει αναρτήσει μήνυμα με φωτογραφία την περίκλειστη πόλη και το παραλιακό της μέτωπο και γράφει «οι ωραίες μέρες δεν έρχονται σε σένα, εσύ θα πας σε αυτές» και έχει hastag # τα συνθήματα που χρησιμοποιεί στην προεκλογική του εκστρατεία «προχωρούμε στο μέλλον», «Σωστή απόφαση», «Ερσίν Τατάρ»/

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θέτοντας υπόψη τους τις ανησυχίες της Λευκωσίας και ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε να τερματιστεί κάθε πρόθεση της Άγκυρας για την Αμμόχωστο.

Σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: