«Πόλεμος» κατασκόπων Ρωσίας-Βουλγαρίας: Η Μόσχα απέλασε δύο Βούλγαρους διπλωμάτες

File photo/ Russian Foreign Ministry building in Moscow, Photo EPA/MAXIM SHIPENKOV
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών ως απάντηση στην απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών.

Στην ενέργεια αυτή προέβη η Σόφια τον περασμένο μήνα καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για διενέργεια κατασκοπείας. Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την απόφαση της Βουλγαρίας να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες παντελώς αβάσιμη.

Η εισαγγελία της Βουλγαρίας είχε απευθύνει εναντίον δύο Ρώσων διπλωματών που εργάζονταν στην ρωσική εμπορική αντιπροσωπεία κατηγορίες για διενέργεια κατασκοπείας, την οποία ασκούσαν από το 2016, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων και πληροφορίες που αφορούσαν τα σχέδια εκσυγχρονισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων. Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα και εγκατέλειψαν την Βουλγαρία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Βουλγαρία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και διατηρεί δεσμούς με την Ρωσία, είχε απελάσει τρεις άλλους Ρώσους διπλωμάτες τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έχει αρνηθεί να δώσει βίζα στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος επρόκειτο να αφιχθεί στην χώρα τον Δεκέμβριο

Με πληροφορίες από TASS-Reuters  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Βουλγαρία δεν θα θέσει το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε η Pavlova


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: