Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ

Ο Μεσούτ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Photo via AP/YouTube




Σε ηλικία 73 χρόνων απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του κόμματος Μητέρας Πατρίδας που είχε ιδρύσει ο Τουργκούτ Οζάλ.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ πέρσι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες ενώ τον περασμένο Μάιο η επάρατος νόσος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1947 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Άγκυρας

 

 

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Μητέρας Πατρίδας Ιμπραχίμ Τσελέπί δήλωσε ότι “ήταν στην εντατική, το περιμέναμε, ήταν ένας πολιτικός που άφησε το στίγμα του στο κόμμα μας μετά τον Οζάλ, έκανε μεγάλες θυσίες για την πατρίδα του. Μετά που έχασε τον γιο του σε νεαρή ηλικία δεν κατάφερε να συνέλθει. Μακάρι ο Αλλάχ να μην δώσει σε κανέναν πατέρα τέτοιο πόνο”.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ διετέλεσε Πρωθυπουργός για μικρό διάστημα το 1991, στη συνέχεια συγκυβέρνησε με την Τανσού Τσιλέρ το 1996 και πάλι για μικρό διάστημα. Πρωθυπουργός διετέλεσε και την περίοδο 1997-1999.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε το 2011 ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στις πυρκαγιές στην Ελλάδα την περίοδο 1995-1997 όταν Πρωθυπουργός ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Νεκρός 16χρονος από τα πυρά της ρωσικής αστυνομίας ύστερα απόπειρα ένοπλης επίθεσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: