Ολοκληρώνουν το έγκλημα: Παρά την παγκόσμια καταδίκη ανοίγουν την παραλία στο Βαρώσι

Εκθεση φωτογραφιών με τίτλο «Αμμόχωστος, Αύγουστος 2019», αφιερωμένη στη μνήμη του Δημάρχου Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού. Φωτογραφίες από την θάλασσα κατά μήκος της ακτογραμμής, από την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, της φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Κάτιας Χριστοδούλου και των Χάρη Χατζηϊορδάνη και Ηλία Παντελίδη. ΚΥΠΕ / ΒΑΣΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ




Κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οι δυνάμεις κατοχής ανοίγουν σήμερα, στις 11 το πρωί, τμήμα της παραλίας στο Βαρώσι, όπως εξαγγέλθηκε προχθές σε διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ψευδοπρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα. Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφεύγει και στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα των Βαρωσίων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το θέμα συζητήθηκε χθες σε συνάντηση του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης με τον υπουργό Εξωτερικών. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια».

Όπως μεταδόθηκε στα κατεχόμενα, στις 11 σήμερα το πρωί θα επιτραπεί η είσοδος από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου, στην περίκλειστη πόλη.

Όπως αναφέρεται, οι διεργασίες για το άνοιγμα συνεχίστηκαν και χθες το πρωί απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο τα συρματοπλέγματα και καθαρίστηκε η περιοχή. Τοποθετήθηκε επίσης και το κουβούκλιο ελέγχου.

Προστίθεται ότι θα ανοίξει και η λεωφόρος της Δημοκρατίας από την οποία θα παρέχεται η πρόσβαση προς τον δρόμο που οδηγεί στο σημείο εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Χουντικής αθλιότητας βίντεο από τον αχυράνθρωπο Τατάρ για το Βαρώσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: