Ο Φουρλάς στον άβουλο Μπορέλ: Ο Ερντογάν έφτυσε στα μούτρα την Ε.Ε. ανοίγοντας τα Βαρώσια

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς στο Ευρωκοινοβούλιο. Φωτογραφία via European Parliament




Φτάνει, καμία ανοχή στις προκλητικές ενέργειες του κ. Ερντογάν, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Στην τοποθέτησή του και απευθυνόμενος προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Φουρλάς έθεσε ενώπιόν του τη νέα παράνομη ενέργεια του κ. Ερντογάν ο οποίος αποφάσισε την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

«Χθες, ο κ. Ερντογάν έφτυσε στα μούτρα την Ευρώπη και ανοίγει το κατεχόμενο Βαρώσι. Ατιμώρητος από την ΕΕ και οι ευθύνες εδώ για κάποιους είναι ασήκωτες. Φτάνει, καμία ανοχή. Να κατανοήσουν όλοι όσοι κάνουν πλάτες στον Ερντογάν και τον Αλίεφ ότι εκτρέφουν ένα τέρας, το οποίο κάποτε θα βρούμε μπροστά μας.»

Για την επίθεση που δέχεται η Αρμενία από το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι εικόνες που φτάνουν από τα διεθνή πρακτορεία κοντά μας είναι σκληρές και αδυσώπητες.  «Νεκροί άμαχοι και δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υποστηριζόμενες από Τούρκους στρατιωτικούς, στρατιωτικά ελικόπτερα, drones και μισθοφόρους τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για κατάληψη εδαφών.»  Και διατύπωσε το ερώτημα κατά πόσο ακόμα θα εξισώνουμε το θύτη με το θύμα.

«Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία επιτίθενται και οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ αμύνονται», υπέδειξε ο κ.Φουρλάς.

Στεκόμαστε δίπλα στον Αρμενικό λαό, εκατόν πέντε χρόνια μετά τη γενοκτονία, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς, λέγοντας ότι  «η Τουρκία και ο σύμμαχος της Αλίεφ είναι και πάλι στον δρόμο του Αρμενικού λαού.  Αυτή τη φορά όμως θα μας βρουν όλους απέναντί τους.»

SZ: Προσβολή και για την Μέρκελ τα Βαρώσια – Κάθε έβδομάδα προκαλεί ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: