Νίκη της Δημοκρατίας: Εγκληματική Οργάνωση η Xρυσή Αυγή. Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και άλλα στελέχη

FILE PHOTO: One of them, a first-instance court judge, had been subject to disciplinary fines and been denied promotions for delaying 36 to 130 cases during her years of service. ΑNA – MPA/PANTELIS SAITAS




Ιστορική απόφαση που συνιστά θρίαμβο της Δημοκρατίας επί του φασισμού εξέδωσε πριν από λίγο το Δικαστήριο, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το Δικαστήριο κήρυξε ενόχους 18 από τους πολιτικούς – στελέχη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ 7επτά εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα:

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος,
  • Χρήστος Παππάς,
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος,
  • Ηλίας Παναγιώταρος,
  • Ηλίας Κασιδιάρης,
  • Γιάννης Λαγός,
  • Γιώργος Γερμενής.

Όλοι οι υπόλοιποι 11 βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο άκουσμα της απόφασης ο συγκεντρωμένος κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμεταδόθηκε από τα μεγάφωνα κόσμος και στο άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Μάγδα Φύσσα: Γιέ μου τα καταφέραμε

Συγκινητική και η πρώτη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα: Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: “Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου”.

Η Μάγδα Φύσσα στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Επεισόδια από αντιεξουσιαστές

Ακολούθησε ένταση έξω από το Εφετείο Αθηνών καθώς ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει μολότοφ, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους κουκουλοφόρους και κατέφυγε σε χρήση χημικών τα οποία έφθασαν έως και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Δικαιοσύνη μίλησε: Ενοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: