Νέος Κυβερνήτης για την AHEPA HELLAS κατά το 21ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο

Ο νέος Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS (2020-2021) κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης. Φωτγραφία: AHEPA HELLAS




Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε το 21ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25 – District 25).

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Οργάνωσης το συνέδριο διεξήχθη διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας της COVID – 19, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 195 σύνεδροι – εκλέκτορες από 32 τοπικά τμήματα (Chapters) από όλη τη χώρα. Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, διαδικτυακό χαιρετισμό απεύθυναν: ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Βλάσσης και ο Supreme President της AHEPA κ. Γεώργιος Χωριάτης.

Ακολούθως ο απερχόμενος Κυβερνήτης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης ανέγνωσε τον διοικητικό απολογισμό για τη χρόνια 2019 – 2020 και ο απερχόμενος Ταμίας κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, τον οικονομικό απολογισμό. Αναγνώστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής την οποία επικύρωσαν οι σύνεδροι και ενέκριναν το έργο της απερχόμενης διοίκησης. Νέος Κυβερνήτης αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, για τους στόχους της Οργάνωσης για την κοινωνική και εθνική δράση της, στην Ελλάδα για την περίοδο 2020 – 2021, ενώ οι Πρόεδροι των Τμημάτων παρουσίασαν το έργο τους, την προηγούμενη χρονιά.

Αμέσως μετά έγινε η ανάδειξη του νέου «AHEPAN OF THE YEAR 2020», για την Ελλάδα και τον τιμητικό αυτό τίτλο έλαβε o κ. Κυριάκος Σπανοπουλος (μέλος του Τμήματος HJ – 09 Πειραιώς). Το Συνέδριο επίσης ανέδειξε ως «CHAPTER OF THE YEAR 2019 – 2020» το Τμήμα HJ – 01 Αθηνών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν οι Αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, για την περίοδο 03/10/2020 – 30/06/2021. Οι 195 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ψήφισαν ηλεκτρονικά και εξέλεξαν το νέο Κεντρικό Διοικητικό τους Συμβούλιο, το οποία έχει ως κατωτέρω:

District Governor:            Κωνσταντίνος Βαρσάμης

Lt. District Governor:                  Χρήστος Καραπιπέρης

District Secretary:   Νικόλαος Δημητροπουλος

District Treasurer:   Δημήτριος Τσοπελας

VP of Hellenism:  Αντώνιος Γιαννικουρης

VP of Education:                  Δρ. Θεοδοσιος Θεοδοσιου

VP of Philanthropy:  Ανάργυρος Τσουνακης

VP of Civic Responsibility:  Χρήστος Μπακουρος

VP of Family and Individual Excellence: Δημήτριος Στίγκας

Athletic Director:  Αδάμ Βλαχογιάννης

District Marshal:  Βασίλειος Καψαλης

District Warden:  Φωτιος Σουργκουνης

DL Member PDG:  Ευστάθιος Κεφαλίδης

Οι σύνεδροι επελεξαν το 22ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS να πραγματοποιηθεί το 2021  στην Κέρκυρα.

Η Εξελεκτικη Επιτροπή για το 2020 – 2021, εξελέγη ως κατωτέρω:

Δημήτριος Τραγιας, πρόεδρος

Φωτιος Σαραντόπουλος, μέλος

Αντώνιος Χάλαρης, μέλος

Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25) κατανεμημένα σε 44 τοπικά Τμήματα (Chapters).

Με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η υποστήριξη των πυρόπληκτων στο επίκεντρο της συνάντησης μελών της ΚΕΔΕ με AHEPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: