Και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωναϊού με τη “βούλα” του Πούτιν

File photo: Φιαλίδια του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωναϊού, Sputnik-V. EPA/MINZDRAV / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι εγκρίθηκε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωναϊού και σύντομα θα εγκριθεί και το τρίτο.

«Θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωναϊού , το EpiVacKorona» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεση τους εντός της χώρας.

Η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορωναϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Στην αγορά από 1η Ιανουαρίου 2021

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο στη ρωσική αγορά από 1ης Ιανουαρίου του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο μητρώο φαρμακευτικών σκευασμάτων του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται για το εμβόλιο, η συγκέντρωση αντισωμάτων που διαμορφώνεται μετά τον εμβολιασμό με το εν λόγω εμβόλιο, προς το παρόν είναι άγνωστη, όπως και η χρονική διάρκεια της ανοσίας.

Εκτός των άλλων διευκρινίζεται ότι το εμβόλιο εγκρίθηκε βάσει μιας ιδιαίτερης διαδικασίας και για τον λόγο αυτό σε κάθε περίπτωση χρήσης του εμβολίου οι ιατροί πρέπει να ενημερώνουν την ρυθμιστική αρχή υγειονομικού ελέγχου (Rosdravnadzor). Σύμφωνα με τις οδηγίες το εμβόλιο γίνεται σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση της μίας από την άλλη 2-3 εβδομάδων.

 

Με πληροφορίες από TASS-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ακόμη και κώφωση μπορεί να προκαλέσει η Covid: Τι δείχνει έρευνα με επικεφαλής Ελληνίδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: