Φωτιά στην περιοχή του Πύργου Ηλείας: Σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ηλεία και Ζάκυνθος. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ζάκυνθο, καθώς μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε έξω από το χωριό Βολίμες, διένυσε μεγάλη απόσταση κι έχει πλέον φθάσει πάνω από την παραλία του διάσημου «Ναυαγίου» της Ζακύνθου.

Έκταση χιλιάδων στρεμμάτων έχει γίνει στάχτη. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη αναμένεται να φθάσον ενισχύσεις στη μάχη που δίνεται στην βόρεια Ζάκυνθο με την πύρινη λαίλαπα.

Απο την πυρκαγιά δεν απειλούνται πάντως χωριά της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ελατιών.

Επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά 69 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 41 πυροσβέστες με 18 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο των πυροσβεστικων δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και καίει δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου. Στο νησί ταξίδεψαν εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ώστε να συντονίσουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Επίσης, πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς στη Ζάκυνθο έφθασαν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Αναλυτικότερα, στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου επιχειρούν ακόμα 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά, προσπαθούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από αέρος επιχειρούσαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου.

Τέλος, αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον κλοιό του κορωναϊού η χώρα με 229 νέα κρούσματα: Λιγότερα από 100 στην Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: