Επική μάχη και παραλίγο νικητής ο Τσιτσιπάς: Έχασε στις λεπτομέρειες τον τελικό του Ρολάν Γκαρός

File Photo: O Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός. EPA/IAN LANGSDON




Δυο διαφορετικοί παίκτες με το όνομα Τσιτσιπάς εμφανίστηκαν χθες στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο ένας έφτασε ένα βήμα πριν την ήττα με 3-0 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες. Ο δεύτερος, ένα μόλις πόντο πριν το τέλος, μπήκε και τα ανέτρεψε όλα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στο νο1 του παγκοσμίου τένις γύρισε το παιχνίδι, πήρε το σετ και μάλιστα ισοφάρισε. Στο τελευταίο σετ όμως, δεν άντεξε και ηττήθηκε με 6-1.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε με 6-3, 6-2, 5-7 4-6 και 6-1

Στην εξέλιξη του αγώνα, τα δύο πρώτα σετ ο Τζόκοβιτς τα πήρε σχετικά εύκολα αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που το δόθηκε σπάζοντας το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή 5 φορές.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς ανασυγκροτήθηκε, και πάλεψε σπάζοντας μάλιστα το σερβίς του Τζόκοβιτς ενώ το σκορ ήταν 5-4 σε βάρος του και είχε φτάσει στο match ball, το γύρισε και ισοφάρισε με 5-5. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 6-5 και στην πορεία πήρε το σετ με 7-5 μετά από δύο χαμένες set ball.

Στο τέταρτο σετ, το πρώτο game μετά από μάχη κατέληξε στον Τσιτσιπά που σέρβιρε και η μάχη συνεχίστηκε αμφίρροπη. Στη συνέχεια, σπάζοντας για τρίτη φορά το σερβίς του Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 2-0.

Ο Τζόκοβιτς απάντησε αμέσως σπάζοντας με τη σειρά του το σερβίς και μείωσε σε 2-1. Κατόπιν, απλώς κράτησε το δικό και ισοφάρισε σε 2-2. Το επόμενο game μετά από τρεις ισοπαλίες κατέληξε στον Τσιτσιπά που κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 3-2. Ο Τζόκοβιτς απάντησε με 3-3. Το επόμενο παρότι κινδύνευσε τρεις φορές να το χάσει, τελικά ο Τσιτσιπάς το πήρε κρατώντας στο σερβίς του, φτάνοντας στο  4-3. με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες ο Τζόκοβιτς έκανε το 4-4.

Όμως ο Τσιτσιπάς που είχε πλέον επανέλθει για τα καλά, μετά τα δυο πρώτα «πεταμένα» σετ επέμεινε και έκανε το 5-4, φτάνοντας ένα game πριν την ισοφάριση. και το έκανε, σπάζοντας το σερβίς του Τζόκοβιτς, φτάνοντας στο 6-4 και στο 2-2.

Το τελευταίο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα πρωταθλητή που έκανε το 1-0, αλλά ισοφαρίστηκε γρήγορα από το νο1 του παγκοσμίου τένις, με 1-1. Ο δε Τζόκοβιτς με τη φόρα που είχε εκείνη τη στιγμή προηγήθηκε αρχικά με 2-1 και στη συνέχεια με 3-1.

Στο πιο κρίσιμο game, το επόμενο, ο Τζόκοβιτς έσπασε μια ακόμη φορά το σερβίς και προηγήθηκε με 4-1 και συνέχισε ακάθεκτος στο 5-1. Και τελικά έκανε το 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό.

Στον τελικό με Ναδάλ

Στον τελικό, ο Τζόκοβιτς θα αναμετρηθεί με τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος νωρίτερα είχε επιβληθεί στον πρώτο ημιτελικό με 3-0 σετ του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Ναδάλ πήρε τα πρώτα δύο σετ με 6-3, για να συναντήσει αντίσταση μόνο στο τελευταίο από τον αντίπαλό του.

Τελικά, έστω στο τάι μπρέικ, ο Ισπανός πήρε το σετ με 7-6 καθώς δεν έδωσε ούτε έναν πόντο στον Σβάρτσμαν (7-0!) και περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής (11/10), που θα είναι είτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς είτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το επίτευγμά του στο γαλλικό Όπεν είναι μοναδικό, καθώς μετρά 13/13 νίκες σε ημιτελικό. Η αποψινή μάλιστα ήταν μια εύκολη και σχετικά σύντομη σε χρονική διάρκεια νίκη, κάτι που του δίνει αρκετή ξεκούραση ενόψει του τελικού αλλά κι αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσει τον 13ο τίτλο στο Παρίσι και να γράψει Ιστορία, ισοφαρίζοντας τον κορυφαίο Ρότζερ Φέντερερ με το 20ό τρόπαιο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι μια επίδοσή του, που θυμίζει ημέρες 2008 και 2017: όπως τότε έτσι και τώρα ο θρυλικός τενίστας από τη Μαγιόρκα οδεύει προ την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για τρίτη φορά χωρίς απώλεια σετ!

Από την πλευρά του, απέναντι στον Ναδάλ ο Σβάρτσμαν είχε να αντιπαλέψει ένα τεράστιο μειονέκτημα, που αποδείχθηκε ανυπέρβλητο: την κόπωση από τον 5+ ωρών αγώνα του εναντίον του Ντομινίκ Τιμ στον προημιτελικό. Ο Αργεντινός πάλεψε πολύ, έτρεξε το ίδιο πολύ, αλλά ο αντίπαλός του ήταν καλύτερος σε όλους τους επιμέρους τομείς.

HJ με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: