Έφτασαν στους 213.614 θανάτους οι Ηνωμένες Πολιτείες: 7.694,865 τα κρούσματα από κορωναϊό

Ο Robert Redfield, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αριστερά και ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής, στην Ουάσιγκτον. EPA, Sarah Silbiger / POOL
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα 7.694,865 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 53.363 κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρησή τους και ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 577 και πλέον ανέρχεται σε 213.614.

Τα CDC ανακοίνωσαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της αναπνευστικής νόσου γνωστής ως COVID-19, που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό στις 23.00 ώρα Ελλάδας της 10η Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη καταμέτρησή τους μια ημέρα νωρίτερα.

Τα στοιχεία των CDC δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρονται μεμονωμένα από τις Πολιτείες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έχει «ανοσία» απέναντι στην Covid-19, μία ημέρα αφού ο γιατρός του διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό σε άλλους ανθρώπους.

«Φαίνεται ότι έχω ανοσία. Δεν ξέρω για πόσο, ίσως για πολύ καιρό, ίσως για μια μικρή περίοδο, ίσως για πάντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά, όμως έχω ανοσία», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ δυσαρέστησε τον Δρ Άνθονι Φάουτσι: Τον χρησιμοποίησε σε προεκλογικό βιντεοκλίπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal