Δημήτρης Ψυλλάκης: Έλληνας o νέος CEO της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ και τον Καναδά

File Photo: Ο Δημήτρης Ψυλλάκης. Photo via Youtube




Στο τιμόνι της Mercedes-Benz, αλλά από τη… θέση του CEO, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα κάθεται από τον Ιανουάριο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Σπύρος Σεραφείμ στο ethnos.gr η γερμανική εταιρέια προχώρησε στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη, σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-Benz -στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά, όπου αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο για τη μάρκα, με 313.000 πωλήσεις το 2019 Στον χώρο του αυτοκινήτου έτσι κι αλλιώς είναι γνωστή η προσφορά του σε αυτή την εταιρεία – από το 1992, έως και σήμερα.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα ο κ. Ψυλλάκης, είναι ένα πολύπειρο στέλεχος, με πολυετή διεθνή εμπειρία σε απαιτητικές αγορές, ενώ είναι γεγονός ότι ξεκίνησε και αναδείχθηκε μέσα από τη Mercedes-Benz Hellas, για να φτάσει να διοικεί εκεί που, παραδοσιακά, τις θέσεις τις κατείχαν Γερμανοί. Ετσι, ήταν το -μακρινό, πια- 1992 όταν ο κ. Ψυλλάκης άρχισε την καριέρα του στο δυναμικό της Daimler AG και της θυγατρικής της, Mercedes-Benz Hellas. Τότε, ξεκίνησε ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα management για να φτάσει, το 2001, στη θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων για τη χώρα μας.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2009, ο Ελληνας μάνατζερ τοποθετήθηκε επιχειρησιακός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στη Mercedes-Benz Νοτίου Αμερικής και επαγγελματικών αυτοκινήτων στη μονάδα της Βραζιλίας. Η καριέρα του εκεί μέτρησε πέντε χρόνια, μέσα στα οποία κατάφερε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της γερμανικής φίρμας στη χώρα του καφέ, της σάμπα και των ατελείωτων παραλιών. Το 2015 έφτασε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της Mercedes-Benz στη Νότια Κορέα – μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά. Όμως, επί των ημερών του, αναδείχθηκε στην πέμπτη σημαντικότερη, παγκοσμίως, για τη Mercedes.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Διάκριση από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση για τον Έλληνα αστροφυσικό Ιωάννη Λιοδάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: