Διακοπή στη δίκη Χρυσής Αυγής: Δευτέρα η απόφαση για ελαφρυντικά, ακρότητες από συνήγορο Μιχαλολιάκου

File photo: Κατηγορούμενοι βρίσκονται ενώπιον του προεδρείου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, Αθήνα, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝ




Ακραίους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιτιθέμενος τόσο στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης επί των ενοχών, όσο και σε πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις ενόψει της ετυμηγορίας.

Με την αγόρευση αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής και διακόπηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Aδαμαντία Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών. Η διακοπή έγινε μετά από πρόταση της εισαγγελέως, η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

 

Συνήγορος Μιχαλολιάκου

Τρία ελαφρυντικά ζήτησε για τον αρχηγό της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο η υπεράσπισή του επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο για να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο συνήγορος Μιχαλολιάκου χαρακτήρισε «ξυπόλυτους» τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο και «γραφικούς και αστείους» τους βουλευτές που έκαναν δηλώσεις με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

Μάλιστα αναφερόμενος στους πολιτικούς είπε: «Διεξήχθη μια δίκη ήρεμη και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε ”δεν είναι αθώοι”. Μα πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τέλος αγορεύσεων συνηγόρων, εντός ολίγου η απόφαση επί των ελαφρυντικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: